Itālijas kauss. 1/4 fināls

Pievienots: 2019-10-03

Milānas derbijs ir teju līdzvērtīgs El Clasico – divas ilglaicīgas Serie A komandas, kas 18 reizes kļuvuši par valsts čempioniem, vairākkārt izcīnot arī Čempionu Līgas titulu. Šoreiz dienas kārtībā cīņa par progresu nacionālajā kausā. Mājinieki galīgi nav šīs spēles favorītiem: zaudējuši jau 8 no 18 spēlēm, komanda ar daudzsološu jaunpienācēju sarakstu pirmssezonas laikā, šobrīd ieņem vien 11. pozīciju. Tikmēr “Inter” iekrājuši 16 punktus vairāk un noslēdz līderu trio čempionātā turpinot cīņu par titulu.

Gada nogalē “Inter” gan piebremzējuši apgriezienus. Līdz 16. decembrim komandas aktīvā nebija neviena zaudējumu, kamēr šobrīd jau iekrāti 2. Pirms nedēļas zaudēts gan “Udinese” (1:3), gan brīvdienās “Sassuolo” (0:1), kā arī 0:0 spēlēts ar “Juventus”. No līdervienības “Napoli” jau iekrājies 5 punktu deficīts. Šādi rezultāti un knapais sniegums 1/8 fināla spēlē ļāvis kluba vadībai publiski izteikt negatīvus komentārus Lučano Spalleti vidrienā. Komandas treneri nāksies palauzīt galvu, lai atgrieztu komandā to pārliecību, ar kuru tika uzsākta šī sezona. Galvenokārt, komandas uzbrukums balstās uz Ikardi un Perišiča darba augļiem, kopā šosezon gūstot jau 34 vārtus.

Arī “Milan” piedzīvojuši 2 zaudējumus pēc kārtas. Komandas treneris Dženaro Gatuzo šo sniegumu novērtējis ar spēlētāju “ieslēgšanu” komandas bāzē, lai atgrieztu komandā spēju darboties. Tomēr šāds gājiens nepalīdzēja cīņā ar “Atalanta”, kur piedzīvots kaunpilns 0:2 zaudējums. Nu jau komandai dota brīvība, lai nepiespiestā gaisotnē sagatavotos galvenajam pilsētas debijam. Cīņa ne tikai par pilsētas, bet arī stadiona galvenās komandas godu. Vai gados jaunās komandas parādīs laukumā to cīņu, kādu savulaik derbijos demonstrēja Gatuzo, Verons, Kafu, Ronaldo un co? Redzēsim jau pavisam drīz.