NBA sezonas atsākšana – cīņu turpinās visas latviešu spēlētāju pārstāvētās komandas

Pievienots: 2020-06-19

Ja neradīsies šķēršļi, sagaidāms, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona, kas pagaidām ir dīkstāves stadijā, atsāksies jūlija beigās. Līga paziņojusi, ka spēles tiks aizvadītas, sākot no 31. jūlijā, tomēr datumi pagaidām nav “iekalti akmenī”, jo gala vārds būs jāsaka vēl arī NBA spēlētāju asociācijai. Sezonu turpinās arī visi četri latviešu basketbolisti, kuri šosezon pārstāvēja NBA vienības.

  • Kristaps Porziņģis (Dalasas “Mavericks“)
  • Rodions Kurucs (Bruklinas “Nets”)
  • Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks (Vašingtonas “Wizards”)

Regulārajā sezonā katra komanda aizvadīs vēl astoņas spēles, kam sekos “play-off” turnīrs klasiskajā formātā. Tāpat ir radīts jaunievedums, proti, “play-in” sacensības, kuras var notikt starp Rietumu konferences astotās un devītās vietas īpašniecēm un starp Austrumu konferences astotās un devītās vietas īpašniecēm.

Play-in” sacensības tiks aktivizētas tikai tad, ja pēc aizvadītajiem astoņiem mačiem devītajā vietā esošajai komandai būs nospēlētas četras vai mazāk spēles nekā astotajā pozīcijā esošajai. Ja astotajā vietā esošā vienība būs nospēlējusi vairāk par četriem dueļiem nekā devītajā vietā esošā, tad play-in” nenotiks un tālāk tiks astotā vieta.

“Play-in” ietvaros būs jāaizvada viena vai divas spēles. Astotajā vietā esošajai komandai pietiks ar vienu uzvaru, bet devītajā vietā esošajai būs jāizcīna divi panākumi pret astoto pozīciju, lai sasniegtu “play-off”.

NBA eksperti paredz, ka visai droši “play-off” spēlēs 24 gadus vecā Porziņģa pārstāvētā “Mavericks” un Bruklinas “Nets”, kurā spēlē 22 gadus vecais Kurucs. Tikmēr “Wizards” komandai, kuru pārstāv 27 gadus vecais Bertāns un 24 gadus vecais Pasečņiks, būs gan pašiem jāuzvar teju visas atlikušās regulārās sezonas spēles, gan arī jācer uz konkurentu neveiksmēm.

“Wizards” (24-40) atrodas devītajā vietā Austrumu konferencē un tās galvenie konkurenti ir Orlando “Magic” (30-35) un “Nets” (30-34). “Wizards” reālākais variants uz “play-off”, visticamāk, būs “play-in” turnīrs, kur pēc astoņiem atlikušajiem mačiem tai varētu būt jātiekas ar “Nets” vai “Magic”.

“Wizards” sezonas turpinājumā nepalīdzēs komandas lielākā zvaigzne Džons Vols, kurš šosezon nav spēlējis Ahilleja cīpslas savainojuma dēļ. Komandas līderi šosezon ir Bredlijs Bīls un Bertāns. Tikmēr “Nets” rindās nespēlēs abas superzvaigznes Kairijs Ērvings un Kevins Durants, kuri arī ārstē savainojumus.

Ja Bertāns šosezon ir viens no vadošajiem “Wizards” spēlētājiem, tad Kuruca loma,  salīdzinot ar savu debijas sezonu, “Nets” rindās nav ļoti nozīmīga. Jebkurā gadījumā – ja “Nets” un “Wizards” tiksies “play-in” turnīrā, šis, iespējams, būs nozīmīgākais un spraigākais latviešu derbijs NBA vēsturē – uz spēles tādējādi tiks likta vieta “play-off”. Pasečņiks šosezon “Wizards” rindās spēlē periodiski un nav zināms, kāda varētu būt viņa loma sezonas turpinājumā.

Tikmēr Porziņģis kopā ar “Mavs” otru zvaigzni Luku Dončiču, visdrīzāk, nenokritīs zemāk par septīto vietu spēcīgajā Rietumu konferencē. Septīto un astoto vietu “play-off” pirmajā kārtā, visticamāk, gaida abi Losandželosas grandi “Clippers” un “Lakers”, pret kuriem neviena komanda negribētu sākt izslēgšanas turnīru. Ja Dalasa pacelsies uz sesto vai piekto vietu, tai pretiniekos būs teorētiski ērtāks pretinieks, kas sniegs lielākas iespējas sasniegt otro kārtu.

Ne Porziņģis, ne Dončičs savu karjeru laikā nekad nav spēlējuši NBA izslēgšanas spēlēs un viņiem abiem tā būs debija. Sagaidāms, ka tieši Dalasai no visām latviešu pārstāvētajām komandām “play-off” mačos izdosies uzrādīt vislabākos rezultātus.

Skaties basketbolu un citus sporta notikumus LIVE!

Tagad tu vari izbaudīt ne tikai aizraujošās LIVE likmes, bet arī sekot līdzi mača notikumu gaitai tiešajā translācijā – tikai Optibet! Šobrīd tiešās translācijas ir pieejamas NHL, Serie A, US Open un Roland Garros, Eirolīgas un Eirokausa notikumiem.